Guvernul Orban, bilanțul celor trei luni de mandat

BE3C6864 2130 4D60 8E44 59BFA7AB03AD

BE3C6864 2130 4D60 8E44 59BFA7AB03AD
Guvernul PNL Ludovic Orban a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat miercuri moțiunea de cenzură depusă de PSD. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” şi 139 de voturi „împotrivă”. La final de mandat, bilanțul celor trei luni de guvernare se prezintă astfel: 

Guvernul Orban a arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară.

Guvernul Orban  a adus bugetul țării la un echilibruastfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile.

Guvernul Orban  a eliberat sumele care li se cuveneau de drept firmelor, sechestrate de PSD, din TVA sau din concediile medicale.

Guvernul Orban  a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României!

Guvernul Orban  a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o, astfel obținând cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

NU ne-am lăsat intimidați nici de declarațiile mincinoase, nici de fake-news-urile PSD care au inundat spațiul public, și am reușit:

▪ Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.
▪ Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.
▪ Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.
▪ Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.
▪ Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.
▪ Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.
▪ Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.
▪ Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.
▪ Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.
▪ Suspendarea pensiilor speciale pentru primari în 2020.

Ordonanțe de Urgență adopate în ședința de Guvern din 4 februarie:

• OUG pentru decontarea navetei pentru elevi
• OUG pentru extinderea programului cunoscut ca ”masă caldă” în școli
• OUG pentru a rezolva problema unor pensionari care au derulat activități miniere
• OUG pentru pregătirea stocurilor de rezervă în situații de epidemii și pregătirea României pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus
• OUG pentru decontarea intervețiilor medicale din programele de Sănătate în aceleași condiții din sistemul sanitar public pentru pacienții care aleg servicii medicale private
• OUG pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor de realizare a rețelelor de distribuția a gazelor naturale
• OUG pentru descentralizarea Programului Operațional Regional
• OUG pentru  modificare Legii achizițiilor publice
• Alte 3 OUG pentru a fazarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru a evita pierderea fondurilor europene din actualul exercițiul financiar 2014 – 2020.
• OUG pentru modificarea Legii petrolului pentru reglementarea situației în care derularea unor acorduri petroliere reprezintă o amenințare la siguranța națională și punerea în acord a legislației naționale cu directivele europene în acest sens
• 2 OUG pentru acordare unui ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia și TAROM.
• OUG pentru reorganizare ANAF pentru eficientizarea activității colectare a veniturilor bugetare, pentru reducerea unui număr de 2000 de posturi și informatizarea serviciilor fiscale
• OUG pentru întărirea luptei împotriva infractorilor printr-o mai bună colaborare între poliția judiciară și parcheteși o altă OUG pentru modificare statului polițiștilor, ambele ca urmare ale unor decizii CCR.
• OUG pentru organizarea recensamântului agricol 2020 și OUG pentru organizarea recensământului populației 2021 – măsuri întârziate încă din 2018.
• OUG pentru oragnizarea alegerilor parlamentare înainte de termen
{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura