Hengst Filtration și-a deschis porțile în Balș

Fabrica germană de filtre Hengst Filtration și-a deschis o subunitate în orașul Balș. Inaugurarea noii fabrici a avut loc miercuri, 15 mai, în prezența  ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Agriculturii Florin Barbu, parlamentarii Marius Iancu, Emil Albotă și Liviu Voiculescu, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, președintele CJ Olt Marius Oprescu, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu și subprefectul Cosmin Floreanu.

Aici, se intenționează a se crea 500 de locuri de muncă pentru cetățenii din Balș și din localitățile învecinate.

Mă bucur că suntem cu toți astăzi aici, la inaugurarea unei investiții importante pentru orașul Balș. Acum patru ani zile, când Cătălin Rotea și-a preluat mandatul de primar al orașului Balș, și-a propus ca proiectele lui să devină realitate și și-a mai propus ca Balșul să devină un mediu propice marilor investiții. Iată că după patru ani de zile, majoritatea proiectelor lui au devenit realitate, iar mediul propice a fost creat. Și iată, în urma acestor lucruri, este a doua mare investiție care duce la crearea de noi locuri de muncă la Balș.

O investiție importantă, o investiție care pe lângă locuri de muncă și o sustenabilitate a activității economice și a plus valorii în orașul Balș, mai produce un lucru, produce încredere în administrația publică locală și județeană că putem fi un partener de încredere și de dialog în realizarea marilor investiții în orașul Balş și în județul Olt. Felicit pe cei de la Hengst că au ales orașul Balș și județul Olt pentru această investiție. Îi asigur de sprijinul și susținerea noastră în toate acțiunile pe care le vor întreprinde, care înseamnă dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Sunt convins că astăzi nu sărbătorim doar deschiderea acestei fabrici și sărbătorim o colaborare frumoasă care cu siguranță va aduce plus valoare comunității noastre. Felicitări și mult succes!”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, e explicat cât au durat negocierile cu compania nemțească pentru a veni în urbea din Olt, spunând totodată că autoritățile locale au acordat întotdeauna sprijin investitorilor.

„Este o zi foarte mare, este o zi importantă pentru Balș, poate una dintre dintre cele mai importante zile pe care acest oraș le trăiește în ultimii 34 ani de la Revoluție. Pentru că, iată, asistăm astăzi la inaugurarea unei capacități de producție, a uneia dintre cele mai renumite și mai puternice multinaționale din Europa, Hengst Filtrasion. Este un lucru de care orașul nostru avea nevoie, este un semn că orașul nostru a renăscut și că este pe o cale normală a dezvoltării. Și în același timp este o dovadă că eu mă țin de cuvânt, pentru că principala mea promisiune făcută acum patru ani a fost că voi acorda sprijin tuturor investitorilor care vor să vină la Balș pentru a crea locuri de muncă. Locurile de muncă au fost principala problemă a acestui oraș și este nevoie de mult mai multe locuri pentru a satisface nevoia pe care acest oraș o are. Eu sunt convins că Hengst Filtration va avea o relație de lungă durată, solidă, cordială, transparentă, deschisă și cinstită cu orașul Balș. Bălșenii sunt oameni harnici, oameni cinstiți, oameni demni, oameni devotați și foarte, foarte primitori, ca toți oltenii de altfel, sau ca toți românii, de altfel, și sunt convins că legătura dintre Hengst și Balș va dura mult timp de acum încolo. Și de asemenea sunt convins că ziua de astăzi va reprezenta un semn pentru orice companie care vrea să vină să investească în această regiune și orice companie care are planuri noi de dezvoltare trebuie să știe că va găsi în administrația mea locală un partener demn de încredere”, a spus edilul Balșului.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura