Iancu: Măști de protecție gratuite pentru cetățeni

Anumite categorii de persoane vor primi gratuit un set de 30 de măşti de protecţie pe lună, potrivit unui proiect de lege adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 224 de voturi „pentru”, 64 „împotrivă” şi trei abţineri.

Proiectul are ca obiect achiziţionarea de măşti de protecţie de către Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, pentru protecţia împotriva COVID-19 şi distribuirea acestora.

“Am votat, miercuri, Proiectul de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19.
Conform actului normativ, statul are obligația să asigure măsti de protecție persoanelor vulnerabile, în caz de pandemie, când purtarea măstii devine obligatorie.

Este responsabilitatea noastră să reglementam acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban.
Acest premier iresponsabil a declarat, la începutul stării de alertă, că va distribui 3,5 milioane de măști persoanelor cu venituri mici- după 3 săptămâni, 0 măști distribuite
Elevii din clasele terminale s-au întors la școală și trebuie să poarte măști – Guvernul PNL a dat 0 măști.

În tot acest timp, președintele Iohannis și Guvernul lui PNL au impus reguli peste reguli, dar nu si-au asumat nicio responsabilitate.
Nici măcar nu au vrut să plafoneze prețurile la măști și alte materiale de protecție și dezinfectante, lasandu-i din nou, pe români, la mâna speculantilor, de cele mai multe ori șmecherii din Gașca PNL.” a declarat deputatul de Olt, Marius Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura