În 2020, continuă dezvoltarea Slatinei

mot

motBugetul Slatinei a fost votat astăzi, 19 februarie, doar de consilierii PSD și ALDE. Cei de la PNL și-au luat ‘o zi liberă’, după ce în comisiile de specialitate au fost de acord cu proiectul de buget.

Bugetul Slatinei  a fost votat în ședință de îndată a Consiliului Local Slatina. Valoarea totală a bugetului Slatinei pe  este de 296.950.000 lei, fiind constituit din venituri proprii – 177.222.000 lei, excedent bugetar – 58.815.000 lei şi sume din alte surse – 60.913.000 lei. Aproape jumătate din acești bani au fost distribuiți pentru finanțarea proiectelor ce vizează dezvoltarea Slatinei.

„Practic, bugetul oraşului nostru este coloana vertebrală a tuturor investiţiilor, a tuturor proiectelor şi a tuturor ideilor pe care le vom implementa în acest an şi în următorii ani. Cu acest proiect de buget, votat şi aprobat astăzi, dezvoltăm împreună Slatina. Sunt mândru că am reuşit să creionăm cel mai ambiţios proiect de buget pentru oraşul nostru, un proiect gândit pe termen scurt, mediu şi lung. Gândit, în primul rând, pentru noi, pentru slătineni”, a declarat Moț.

Bugetul Slatinei a fost votat doar de consilierii PSD și ALDE, liberalii au refuzat să vină la ședință, asta în condițiile în care ieri, 18 februarie, au fost prezenți în comisiile de specialitate. Aceștia nu au depus amendamente , ca a doua zi, să nu fie de acord cu faptul că ședinta a fost de îndată.

‘Consilierii noștri nu au participat la ședința de astăzi fiindcă nu au fost de acord cu faptul că a fost o ședință de îndată. Dar nu au fost de acord nici cu faptul că bugetul nu a fost prezentat în dezbatere publică’, a spus Liviu Voiculescu, despre decizia colegilor săi de a nu fi prezenți la ședința de astăzi.

cl

 Cât despre o dezbaterea publică a bugetului, nimeni nu a invocat organizarea acesteia, dar potrivit legii, proiectul de buget a fost ridicat în transparență publică pe site-ul primărie timp de 45 de zile.

„Le mulţumesc public tuturor consilierilor care au fost prezenţi, astăzi, şi au votat acest buget. Este un proiect foarte important. Într-adevăr, cei de la PNL, după ce au fost ieri la comisii şi au votat pentru buget, astăzi au decis să nu vină la şedinţa de consiliu local. Nu vreau să zic altceva, îi las pe slătineni să aprecieze această lipsă de respect pentru noi”, a subliniat edilul Slatinei.

Emil Moț a anunţat că banii merg pentru finanţarea proiectelor din învăţământ, infrastructură, transporturi, proiecte cu finanţare europeană, asistenţă socială, cultură, sport şi calitatea vieţii – lifturi, containere îngropate, utilităţi, amenajarea de spaţii verzi.

 Pe lista proiectelor se numără refacerea infrastructurii rutiere, dar și extinderea acesteia. Parcările, un subiect ocolit de mulți alții, dar pentru care în sfârșit a fost găsită o soluție. Transportul public și iluminatul vor fi eficientizate dar și ecologice. Siguranța cetățenilor dar  și confortul este o prioritate realizată prin implementarea proiectelor ce prevăd extinderea sistemului de suparveghere video, precum și reabilitarea termică a blocurilor.

 Educația , pentru acest domeniu municipalitatea a alocat peste 1 500.000 lei, doar pentru investiții.

 Actuala administrație are în vedere și creșterea calității vieții pentru slătineni.  Două proiecte mari vor fi implementate, refacerea Esplanadei, un proiect în curs de realizare și cu o valoare de 10 milioane de lei și parcul ‘Dumitru Dobrescu’, o investiție de 18 milioane lei. 

La acestea se adaugă lucrări de extinederea a rețelelor de utilități în unele zone nou constuite.

Proiectelor finanțate din banii slătinenilor se alătură alte proiecte pentru care a fost atrasă finanțarea europeană. Municipalitatea slătineană a asigurat pentru aceste investiții  cofinanțarea ce se ridică la valoarea de peste 6 milioane de lei. Celor patru proiecte din transporturi pentru care au fost atrași bani europeni li se adaugă altele ce au ca punct final dezvoltarea orașului.

Din bugetul Slatinei peste 129.000.000 lei au fost alocați pentru investiții.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: