Încă un edil a rămas fără mandat

robert valceleanu

robert valceleanu

Edilul din Perieți a rămas fără mandat. Acesta a fost condamnat cu suspendare, lucru ce l-a determinat pe Silviu Neacșu, prefectul județului  să dea un ordin de încetarea mandatului.

Primarul comunei Perieți și-a pierdut funcția cu circa un an de zile înainte de expirarea de drept a mandatului. Instituția Prefectului județului Olt e emis pe 3 iulie ordin de încetare a mandatului, Vâlceleanu fiind condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de delapidare în formă continuată.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat pe 6 iunie sentința definitivă în dosarul în care edilul a fost acuzat de delapidare și condamnat  la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Vâlceleanu a fost acuzat că ar fi retras din casieria primăriei, cu ajutorul unor funcţionari, o sumă de 58.000 de lei.

Iniţial,  edilul a fost reţinut, apoi plasat sub control judiciar. „În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.”, au arătat procurorii.

Vâlceleanu și-a pierdut funcția, însă va rămâne să lucreze în primărie. Potrivit unor surse, în așteptarea ordinului de la Prefectură, și-a asigurat postul de consilier al primarului, prin transformarea unui post de șofer. Până la alegerile locale de la anul, atribuțiile de primar al comunei vor fi preluate de către viceprimar.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: