Investițiile în sănătate, prioritare pentru deputatul Marius Iancu

marius iancu nato

marius iancu nato

Sănătatea este un domeniu prioritar atât pentru Consiliul Județean Olt, cât și pentru guvernarea PSD, în opinia demnitarului oltean.

Investițiile în renovarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slatina continuă și în 2019. Consiliul Judetean Olt a alocat peste 20 milioane lei pentru reabilitarea Blocului medical, construirea pasarelelor de legătură între Pavilionul Central și Pavilionul medical, reabilitarea termică a Blocului Central, finalizarea reabilitării și modernizării Blocului Materno Infantil, dar și modernizarea secției de Pneumologie Scornicești. Investițiile vor continua și la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, una dintre cele mai moderne unități de profil din țară unde se va înființa o secție de Geronto Psihiatrie și Adictii, Consiliul Județean Olt alocand suma dr 1,7 milioane lei. Consiliul Județean Olt are în programul de investiții și reabilitarea Policlinicii Vechi, pentru care a fost alocată suma de 1,1 milioane lei. Consiliul Județean Olt va redeschide, în curând, și unitatea medicala din Drăgănesti Olt, închisă de guvernarea PDL. Aici va funcționa un Ambulatoriu de specialitate modern care va asigura asistență medicală pentru 20.000 de locuitori din întreaga zonă”, a declarat deputatul Marius Iancu

Totodată, deputatul oltean a ținut să precizeze că, în guvernarea PSD, sănătatea a avut cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, de 50 miliarde lei, reprezentând 5% din PIB. Medicii au cele mai mari creșteri salariale, de două sau trei ori mai mari față de cât câștigau în 2017. Sumele utilizate pentru achiziționarea de vaccinuri s-au triplat în acest an și s-au dezvoltat noi programe care sa susțină tratamentele pentru boli grave”, a mai declarat Marius Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura