Jandarmii au stat în calea teroriștilor

jandarmi tactica111

jandarmi tactica111Jandarmii olteni și-au demonstrat ieri capacitatea de intervenție, în cadrul unui exercițiu tactic având ca scenariu atacarea de către un grup infracțional a stației de pompare țiței de la Icoana.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt asigură paza, supravegherea şi intervenţia la o reţea de conducte Conpet SA în lungime de aproape 300 Km., din care: conducte de transport ţiţei, conducte de transport gazolină, conducte de transport etan şi conducte de transport fibră optică. Pentru a analiza modul cum jandarmii olteni își îndeplinesc atribuțiile, dar și capacitatea de reacție în cazul unei situații speciale, ieri a fost organizată o ședință tehnică de analiză a activității, urmată de un exercițiu tactic. Scenariul acțiunii a fost situaţia în care un grup infracţional a pătruns în sediul stației de pompare. „În cadrul acestei activităţi a fost analizată activitatea pe linia asigurării pazei, supravegherii şi intervenţiei la conductele magistrale de transport produse petroliere aparţinând CONPET S.A., beneficiarul de pază evidenţiind  în mod pozitiv executarea misiunii de către efectivele de jandarmi”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ.

Acțiunea a debutat la sediul Jandarmeriei Olt cu o şedinţă de cooperare la care au participat prefectul judeţului, Petre Silviu Neacşu, directorul general al CONPET S.A., Vasile Timur Chiș, directorul Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi şefii IPJ, Direcţiei Judeţene de Informaţii Olt, Direcţiei Judeţene de Informaţii Dolj, ISU Olt şi Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Olt. „Obiectivele exerciţiului au fost: dezvoltarea capacităţii de reacţie, de interoperabilitate în sistem integrat, prin antrenarea structurilor implicate în exerciţii de intervenţie la obiective şi verificarea capacităţii de acţiune a forţelor care intervin în astfel de situaţii în baza planului de cooperare. Structurile participante au apreciat modul de organizare al exerciţiului şi au stabilit ca astfel de activităţi să fie organizate periodic şi la alte obiective asigurate cu pază de către efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt”, explică lt.col Iulian Mihai, purtător de cuvânt IJJ Olt.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura