Lacul din Parcul Constantin Poroineanu și-a recăpătat strălucirea

lacul din parcul constantin poroineanu

lacul din parcul constantin poroineanu

Au fost finalizate lucrările de decolmatare a lacului din Parcul Constantin Poroineanu. Autoritățile locale au lucrat intens, timp de aproximativ două luni, pentru a îmbunătăți aspectul acestei zone.

Procesul de decolmatare a presupus curățarea canalelor și a bazinelor de materialul aluvionar depus de apele curgătoare, dar și refacerea aleilor din jur.  Parcul este considerat de autorități o „bijuterie“ a oraşului, lăsată posterităţii de către Constantin Poroineanu, în certificatul său de naştere fiind consemnat anul 1908 şi a rămas peste ani cel mai important obiectiv de arhitectură peisageră din fostul judeţ Romanaţi, actualul judeţ Olt şi unul din cele mai frumoase din întreaga ţară. Executat de arhitecţii peisagişti francezi Pinard şi Rédont, „Parcul de cultură şi odihnă“ are drept model Cişmigiul bucureştean, executat tot după planurile francezilor. Este situat în partea de Vest-Nord-Vest a municipiului, în apropierea centrului administrativ.

În vara anului trecut a fost inaugurat și un nou loc de joacă pentru copii în Parcul „Constantin Poroineanu”. Investiţia a fost realizată cu bani de la bugetul local al oraşului şi s-a ridicat la  suma de peste 150.000 lei. Proiectul „Reabilitare ambientală, piesagistică şi a infrastructurii recreative a ansamblului Constantin Poroineanu – Teatrul de vară” s-a aflat anul trecut pe lista de priorități a Primăriei Caracal .

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: