Magistrații olteni au renunțat la proteste

tribunalul olt

tribunalul oltMagistrații olteni au renunțat la proteste constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11 februarie, se arată într-un comunicat al instituției. 

Magistrații Tribunalului Olt au decis să continue protestul împotriva eleminării pensiilor speciale prin boicotarea alegerilor electorale din acest an.

‘Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Olt a hotărât, la data de 10.02.2020, încetarea formei de protest constând în suspendarea activității de judecată a cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 11.02.2020. Reiterând dezacordul  cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a hotărât menţinerea formei de protest a refuzului de a participa la constituirea birourilor electorale, în anul 2020. Aceasta decizie nu are drept cauză decât consecvenţa scopului instituţiei noastre, acela de a servi, în primul rând, interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 11 februarie 2020, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor’, se arată în comunicatul emis de Tribunalul Olt.

Magistrații olteni au intrat în grevă luna trecută, pe 22 ianuarie, când au decis să judece doar cauzele urgente. Alături de alți colegi din țară, judecătorii Tribunalului Olt anunțau atunci că își vor suspenda activitatea, în condițiile în care, pe 28 ianuarie, parlamentarii urmau să voteze eliminarea pensiilor speciale.

Fără să țină cont de protestele magistraților, deputații au votat proiectul de lege cut 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: