Mașinile cu defecțiuni trase pe dreapta de inspectorii RAR

Șoferii au fost trași pe dreapta de inspectorii  Registrului Auto Român Olt. Cei care știu că au automobile cu probleme au tremurat la vederea echipelor de control. Acțiunile au fost organizate atât pe  pe cont propriu  cât și  împreună cu poliţiştii rutieri, fiind depistate multe autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Potrivit inspectorilor RAR, din totalul maşinilor oprite în trafic, în 1,15% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,46% aveau probleme legate de identificare și 2,1% aveau inspecţia tehnică periodică falsă, expirată sau anulată.

În total, în judeţul Olt au fost verificate 1.750 de vehicule, dintre care 23,8% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și trei prezentau pericol iminent de accident.

Totodată, în urma controalelor mixte desfășurate de RAR și poliţiştii Serviciului Rutier Olt, 135 de conducători auto au fost amendaţi, iar alţi 216 s-au ales cu retragerea certificatului de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanța RAR din judeţ sau altă reprezentanţă din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura