Nereguli grave depistate de inspectorii ITM Olt

nereguli grave

nereguli graveAngajatorii olteni continuă să fenteze legea. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt nu stau cu mâna în sân și au desfășurat luna trecută o nouă serie de acțiuni de control în domeniul construcțiilor.

În urma acţiunilor de control desfăşurate în perioada 3 iunie-28 iunie, au fost verificați un număr de 71 de angajatori.  O parte dintre aceștia au fost prinşi că nu asigurau condiţiile necesare de sănătate şi securitate la locul de muncă. În urma neregulilor constatate au fost  dispuse 115 măsuri de remediere a deficienţelor. Au fost aplicate și un număr de 55 de sancţiuni, din care 51 de avertismente şi patru amenzi,  valoarea totală a acestora fiind  de 72.500 lei”, au declarat reprezentanţii ITM Olt.

Totodată , inspectorii au verificat modul în care firmele din Olt respectă prevederile legale cu privire la angajarea personalului, la timpul de lucru şi la cel de odihnă, precum şi la repausul săptămânal şi la cel zilnic. De asemenea, inspectorii de muncă au urmărit şi modul în care angajatorii respectă garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ITM Olt a urmărit respectarea de către angajatori a cerinţelor legale privind lucrul la înălţime, pericolul de electrocutare, lucrul la săpături, utilizarea instalaţiilor de ridicat, precum şi conştientizarea lucrătorilor privind necesitatea purtării echipamentului de protecţie.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: