O nouă sistematizare rutieră în Slatina

O noua sistematizare rutiera in Slatina

O nouă sistematizare rutieră în Slatina

O noua sistematizare rutiera in SlatinaPrimăria Slatina a lansat în dezbatere publică un nou proiect referitor la sistematizarea rutieră de pe raza orașului, în care sunt instituite noi obligații pentru conducătorii auto, dar și pentru pietoni.

 

Având în vedere faptul că unele treceri de pietoni existente pe raza municipiului sunt foarte apropiate una de cealaltă ca distanță, cum ar fi cele de pe strada Cuza-Vodă, împiedicând astfel buna desfășurare a traficului auto, cei din conducerea Primăriei Slatina văd necesară relocarea uneia dintre acestea pe o stradă laterală- strada Cireșoaia, unde nu se află amenajată o trecere de pietoni. Tot în acest proiect este dezbătută și problema străzilor unde în prezent traficul rutier se desfășoară cu dificultate. Este vorba despre Aleea Bradului sau tronsoane amenajate cu o singură bandă pe sens, unde conducătorii auto staționează, blocând astfel traficul auto. Autoritățile locale intenționează astfel să amenajeze sensuri unice pe anumite tronsoane de străzi, în special în acele zone în care lățimea străzii nu permite trecerea simultană a două autovehicule care circulă din sensuri opuse.

Proiectul de hotărâre în care sunt prevăzute toate aceste modificări va fi dezbătut în ședință publică, potrivit legii și se află în prezent în dezbatere publică pe site-ul primăriei slătinene. Orice persoană interesată, precum și asociațiile de afaceri și alte asociații legal constituite sunt invitate să depună propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acest proiect la registratura generală a Primăriei Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura