Olt: 9 liceeni de 10 la BAC

bac2019

bac2019Astăzi au aflat rezultatele finale  și absolvenții de liceu din Olt. Cei care nu au fost mulțumiți de notele inițiale au aflat cu ce medii au absolvit examenul de maturitate.

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele finale la examenul de Bacalaureat. Celor 4 liceeni din Olt care au reuşit să obţină media 10.00 înainte de contestaţii, li s-au alăturat încă 5.

1765 de candidaţi au fost declaraţi promovaţ, din 2799 înscrişi la nivelului judeţului Olt, la examenul de Bacalaureat.

9 absolvenți de liceu din Olt care au susținut bacalaureatul au obținut nota maximă la toate cele trei probe de examen. Cinci dintre ei au ajuns la media maximă în urma recorectării lucrărilor. Elevii de 10 sunt absolvenți ai: Colegiului Național ,,Ion Minulescu” Slatina, Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul” Caracal, Liceul Tehnologc Balș și Liceul Teoretic,,Petre Pandrea”-Balș. Inițial nici un elev nu obținuse media maximă de la Minulescu, iar după rezultatele final acesta are cele mai multe medii de 10.

Cei 9 elevi cu 10 pe linie la BAC sunt:

Silvia Gabriela Anca- CN ‘Ion Minulescu’ Slatina

Simina Andreea Barbu- CN ‚Radu Greceanu’ Slatina

Elena Diana Eremencu-Colegiul Național ‚Radu Greceanu’ Slatina,

Cristina Ştefania Olteanu- CN ‚Ion Minulescu’

Andreea Elena Popescu- Liceul ‚Mihai Viteazu’ Caracal

Alexandru Staicu- CN ’Ion Minulescu’

Denisa Alexandra Vlad- Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș,

Cristina Voiculescu de la Liceul Tehnologic Balș

Oana Roxana Vrance-Liceul Teoretic „Mihai Viteazu” Caracal

În urma reevaluării lucrărilor , se pare că mulți liceeni au fost nedreptățiți de către corectorii din Mehedinți.Lucrările elevilor care au depus contestaţii, peste 1.000 la număr, au fost recorectate de profesorii din judeţul Dolj, majoritatea covârşitoare primind punctaj mai mare şi doar pe alocuri menţinându-se, cel mult, punctajul iniţial. Sunt diferenţe şi de două puncte.

Anul trecut, în Olt, doar o singură elevă, care a absolvit Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Corabia a obținut media 10.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura