Oltenii testați în trafic

traficccccccc

traficcccccccPolițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier Olt au desfășurat în această dimineață o acțiune preventivă, folosind ochelari de  simularea a consumului de alcool.

Printre cei opriți în trafic care au dorit testarea ochelarilor s-a numărat și îndrăgita artistă de muzică populară Marcela Fota.

Pentru a-i conștientiza pe conducătorii auto cu privire la efectele consumului de alcool, polițiștii au folosit o pereche specială de ochelari, care simulează starea indusă de alcool. Șoferii au prezentat stările resimțite: diminuarea acuității vizuale, a capacității de apreciere a distanței și vitezei reale, precum și apariția unei stări de confuzie și dezechilibru.

„Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Olt și prin această acțiune se dorește conștientizarea conducătorilor auto asupra pericolelor la care se expun participând la traficul rutier după ce au consumat alcool.”, arată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: