Pădure distrusă de furtună

padure

padure

 

Furtuna de seara trecută care s-a abătut asupra zonei de sud a judeţului, a afectat  puternic şi pădurea de plop euramerican de pe malul Dunării, fiind vorba de mii de metri cubi de lemn care va fi vândut acum ca lemn de foc.

Direcţia Silvică Olt anunţă că vântul extrem de violent care s-a manifestat in seara de 29 mai 2019, a doborât şi chiar a scos din rădăcini arborete de plop euramerican aflat la vârsta exploatabilităţii, suprafaţa afectată fiind de circa 5 hectare. Pădurea se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ocolului Silvic Corabia, iar în această perioadă era chiar în derulare o procedură de licitaţie pentru dreptul de exploatare.
„A fost afectată o suprafaţă de circa 5 ha, arborete de plop euramerican la vârsta exploatabilităţii, volumul arborilor rupţi şi dezrădăcinaţi fiind de aproximativ 2.000 mc. Personalul silvic s-a mobilizat pentru evaluarea pagubelor produse fondului forestier naţional, deblocarea căilor de acces, paza materialului lemnos căzut la pământ şi prevenirea producerii de accidente“, a anunţat Direcţia Silvică Olt,
Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Silvice, in acest moment  nu s-a finalizat încă evaluarea pagubelor, dar că cel mai probabil mare parte din lemn va fi scos la vânzare, acum, ca lemn de foc, prioritară fiind acum curăţarea pădurii de arborii doborâţi.
 „Personalul silvic s-a mobilizat pentru evaluarea pagubelor produse fondului forestier național, deblocarea căilor de acces, paza materialului lemnos căzut la pământ și prevenirea producerii de accidente”, mai anunță Direcția Silvică.

 Furtuna puternică de aseară ce a lovit localitatea Corabia a provocat pagube însemnate: peste 50 de copaci rupți sau scoși din rădăcină, 10 stâlpi de curent din beton rupți, 3-4 autoturisme avariate, aproximativ 10 acoperișuri smulse de vânt. 

{module GAdsense articol}

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura