Parlamentul a respins amânarea dublării alocaţiilor până la 1 august. Siminica Mirea: “banii necesari mării alocaţiei există, iar orice scuză a guvernării liberale nu este constructivă!”

siminica mirea

Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern.

Pentru Legea de respingere a OUG 2/ 2020 au votat 206 de parlamentari, iar 98 s-au abţinut.

Dublarea alocaţiilor copiilor, de la 150 la 300 de lei, este prevăzută în Legea bugetului pentru 2020, însă Guvernul a adoptat o OUG pentru prorogarea termenului de aplicare până la 1 august.

“Copiii reprezintă, întotdeauna, o prioritate. Din păcate, doar pentru social-democraţi, cei care, în Camera Deputaților, au respins ordonanța guvernului PNL, care amâna, până la 1 august 2020, dublarea alocațiilor.
Să fie clar: banii necesari mării alocaţiei există, iar orice scuză a guvernării liberale nu este constructivă! Această mărire nu ar fi deloc o povară, ci ar ajuta la dinamizarea consumului, care reprezintă un factor primordial în procesul de repornire a economiei.
3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate. Pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, iar pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună. Alocația pentru copiii cu handicap va fi și ea de 600 de lei/lună.
Copiii nu trebuie să fie victime ale campaniei electorale a PNL!” a declarat senatorul Siminică Mirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura