Pesta PORCINĂ a făcut PRĂPĂD: România IMPORTĂ peste 60% din necesarul de consum

carne de porc scumpa

carne de porc scumpaCifre dezastruoase. Pesta porcină a făcut prăpăd în România. Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat la audierile din Parlament că producţia autohtonă de carne de porc acoperă 35% din consumul de carne al românilor.

 

Adrian Oros a spus că producţia autohtonă de carne de porc acoperă 35% din consumul de carne al românilor, conform Mediafax.

Asta întrucât doar două judeţe au mai rămas în afara zonei infectate cu Pesta Porcină Africană. Potrivit lui Oros, până la acest moment au fost sacrificaţi peste 53.000 de porci, iar statul a acordat despăgubiri în valoare de peste 110 milioane de lei. La acest moment, conform informaţiilor ANSVSA, sunt 532 de focare în 25 de judeţe şi 241 de localităţi.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: