Peste 100 de absenți și un elev eliminat din BAC

bac romana

bac romanaArghezi, Blaga, Bacovia și Barbu au oferit subiectele cele mai ample de literatura, la examenul de bacalaureat din acest an. Aproape 2800 de liceeni din Olt au intrat în febra examenului de maturitatea.

Astăzi au susținut proba scrisă la limba și literatura română. Liceenii au avut de  realizat un  eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman. Însă profesorii susțin că nu subiectul de la punctul trei era mai dificil, ci subiectul al II lea. Acolo au avut text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs. Mai exact, punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din “Amintiri de la Junimea din Iași”, de  George Panu.

Potrivit informațiilor furnizate de ISJ Olt, ‘din cei 2528 de absolvenți înscriși, 134 au absentat. Astăzi, la liceul ‘Al I Cuza’ din Corabia a fost înregistrată și o tentativă de fraudă. Un elev a fost eliminate din exemen după ce a fost găsit asupra sa un telefon mobil’.

Absolvenții de liceu continuă BAC-ul cu proba obligatorie a profilului , Istorie sau Matematică, pe 3 iulie și proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Rezultatele obținute de absolvenții de liceu la Bacalaureat  vor fi afișate pe 8 iulie  și, în aceeași zi, cei nemulțumiți de note pot să depună contestații.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura