Peste 100 de olteni suferă de gripă

gripppp

grippppSchimbările bruște de temperatură, trecerile efective de la un anotimp la altul în mai puțin de 48 de ore au dus la creșterea alarmantă a cazurilor de viroze și pneumonii.

În ultima săptamană, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, și cazurile de gripă au crescut. Toți pacienții nu au fost imunizați antigripal, dar din fericire nu a fost nevoie de internarea lor în spital. Tratamentul fiind administrat acasă sub supravegherea medicilor.

‘În săptămâna 10-16 februarie, la nivelul judeţului s-au înregistrat 1.815 infecţii respiratorii, cu 63 de internări, 460 cazuri de pneumonii, cu 71 de internări, şi 37 de cazuri de gripă, din care 23 au virusul gripal tip B, 13 virusul gripal tip A, subtip H3 şi un caz virus gripal tip A, subtip H1’, se arată în comunicatul emis de DSP Olt.

Până în acest moment  au fost imunizat antigripal peste 52 000 de olteni.

Ministerul Sănătății a suplimentat dozele de vaccin antigripal în funcție de solicitările Direcțiilor de Sănatate Publică din județe. Pentru Olt nu a fost licitată o nouă suplimentare. Perioada de supraveghere epidemiologică a gripei sezoniere se încheie la finalul lunii mai.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d