Peste 30.000 de cadre MAI și polițiști locali vor fi în misiune în minivacanța de 1 iunie

Aproape 30.000 de cadre MAI și polițiști locali acționează zilnic în perioada minivacanței de 1 iunie, Ziua Copilului, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Afacerilor Interne, anunță MEDIAFAX.

Potrivit MAI, au fost luate măsuri pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii țări, precum și pentru asigurarea intervenției imediate în cazul unor urgențe medicale.

„În perioada 28.05 – 01.06.2020, aproximativ 28.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative și de peste 2.000 de polițiști locali, vor acționa zilnic pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor. Una dintre prioritățile angajaților MAI aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor”, anunță MAI.

În cadrul dispozitivelor de ordine și siguranță publică, vor acționa în medie, în fiecare zi, aproximativ 12.000 de polițiști, cu 4.843 mijloace de intervenție.

Pentru siguranța traficului, pe cele mai importante artere rutiere din țară, sunt amplasate 313 aparate radar, iar echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație.

În fiecare zi, peste 6.000 de jandarmi vor desfășura misiuni în sprijinul cetățenilor.

Misiunile de răspuns în situații de urgență, inclusiv cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, vor fi asigurate, în această minivacanță, de aproximativ 5.000 de pompieri militari și paramedici cu 3.400 de mijloace tehnice.

Pentru activitățile de supraveghere și control a frontierei de stat, vor acționa zilnic aproximativ 4.100 de polițiști de frontieră, cu peste 900 de mijloace tehnice.

Având în vedere că, începând cu data de 1 iunie, vor fi reluate transporturile rutiere și feroviare internaționale de persoane prin servicii regulate, vor fi dispuse măsuri pentru folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

„În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic”, mai anunță MAI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura