Polițiștii cer demisia ministrului MAI

carmen dan

carmen danLiderii sindicatelor poliţiştilor din toată ţara cer demisia lui Carmen Dan după moartea tragică a colegului lor de la Recaş, din Timiş. 

Cristian Amariei, poliţist în vârstă de 43 ani, a fost ucis in timpul serviciului de către un infractor dat in urmărire generală.

Poliţiştii reamintesc faptul că au trecut doi ani de la angajamentele pe care ministrul Carmen Dan şi le-a luat că va dota Poliţia Română cu veste anti-înjunghiere şi veste anti-glonţ. Doar 800 de veste anti-înjunghiere s-ar fi achiziţionat în tot acest timp, in condițiile in acre avem 20.000 de polițiști.

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Cristel Ioţu, in Olt, au fost achiziționate aproximativ 30, s-ar afla doar în dotarea poliţiştilor Serviciului Acţiuni Speciale (SAS), în timp ce poliţiştii „de rând“ patrulează în uniforme după modelul celor din urmă cu 50 de ani, deşi  provocările, spune liderul, sunt cu totul altele.

„Am cerut demisia ministrului Carmen Dan pentru minciunile pe care le spune de când este la conducere. Nu toate relele sau toate neajunsurile se trag de la Carmen Dan, se trag de la toţi miniştrii care au fost de-a lungul timpului la cârmuirea MAI şi care şi-au bătut joc, pur şi simplu. Noi am arătat că profesia de poliţist este o profesie de vocaţie, de pericol şi de restrângeri. Dacă nu vrem să înţelegem că poliţistul este cel care veghează la siguranţa noastră,  a copiilor noştri, la integritarea şi sănătatea noastră corporală, a tuturor, ca să putem să ne dezvoltăm într-un stat normal la cap, dacă nu înţelegm aspectele astea o să se tot întâmple, o să avem tragedii de genul ăsta şi o să ne mirăm – cum s-a întâmplat? Iată că aşa s-a întâmplat, prin gândirea politicianistă, prin plecarea de la faptul că nouă nu ni se poate întâmpla, că noi suntem români, nu trece glonţul prin noi. Iacă-tă, trece glonţul prin noi! De-asta aparatul poliţienesc trebuie să fie întărit, atât cu dotări, cât şi cu legislaţie. În ultimii 10 ani n-am văzut nicio mişcare în sensul ăsta“, a declarat Ioţu.

 Poliţiştii pregătesc, de altfel, noi proteste, iar primul miting se va organiza, cel mai probabil, chiar joi, în Bucureşti. Ei cer de urgenţă măsuri concrete privind dotarea, dar şi măsuri legislative.
„Noi cerem la pachet uniformizarea, o dată, a dotărilor, cu ceea ce înseamnă Uniune Europeană, şi uniformizarea cu ceea ce înseamnă legislaţie, ele trebuie să vină la pachet. Şi mai mult decât atât, avem situaţia autospecialelor, care sunt sicrie pe roţi. Avem o lege care prevede că poliţistul este funcţionarul public cu regim special care de regulă poartă armament, asta prin definiţie, şi trebuie să respecte definiţia. Dar nu duc mai departe – dom’ne, care sunt condiţiile, cum merg mai departe, ei ne duc să tragem într-un poligon cu o ţintă fixă, unde n-avem niciun fel de… Ne interesează să plece de acolo, pentru că nu înţelege fapte, nu înţelege cuvinte, în primul rând, e poziţia mea personală. Oricum, oprobriul poliţiştilor este la cote maxime împotriva doamnei  ministru“, a completat Ioțu.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: