Primul pas către Disney Land

disneycup

disneycupPeste 1000 de elevi din Slatina s-au aliniat la start , în cursa pentru Disney Land. Cei mai buni, care vor obține  punctajul cel mai mare vor merge, în toamnă în parcul de distracții din capitala Franței.  Pe cei 36 de norocoși îi vom cunoaște peste 15 zile , când va li publicată lista cu câștigătorii cele de aXIII a ediții.

Peste 1.000 de elevi din Slatina au luptat astăzi, pentru un loc în avionul ce îi va duce în parcul Disney Land, din Paris. Aceștia au avut la dispoziție 20 de minute pentru a rezolva cele 40 de teste grilă care au conținut intrebări din mai multe materii.  Dacă la limba română și matematică au avut intrebări din gramatică, respectiv  probleme din materia studiată, la engleză s-a urmărit testare vocabularului deținut de elev. Au fost întrebări și din istorie, geografie, fizică, chiar și din religie sau desen.

‘S-au înscris 1349 de elevi din clasele a V a, a VI a și a VII a din toate școlile gimnaziale din Slatina . Cei care vor câștiga vor pleca la fârșitul lunii august, inceputul lunii septembrie’, a declarat Gigi Vâlceleanu, viceprimar Slatina.

Copiii au visat la această  vacanță încă de la începutul anului școlar. Unii sunt la prima participare, alții nu se lasă până nu ajung în universul lui Walt  Disney.În cazul în care pe podium se claseză copii ce au mai mers la Disney, locul lor va fi luat de următorul clasat, el urmând să primescă un alt premiu. Plecare către taramnul magic al povestilor este stabilită pentru toamnă

Anul acesta pimăria  a alocat un buget de 220.000 de lei.Disney Cup este un concurs la care participă elevi din clasele a Va , a VI a și a VII a, iar pentru prima dată s-a organizat în 2017. obiectivul acestei competiții a fost acela de a răsplăti performanțele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura