Principele Nicolae al României la Slatina

principe nicolae

principe nicolaeÎn acest week-end, principele Nicolae al României şi soţia sa, Alina Maria au vizitat Slatina.  Aceștia au făcut un scurt popas la cafeneaua familiei Memish de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza.

Victor Tiţa, directorul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală Slatina din cadrul Universităţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost unul dintre cei care s-au întâlnit cu Nicolae al României şi soţia sa.

Întâlnirea a fost una de suflet în cadrul căreia au avut loc discuţii despre un proiect important al Asociaţiei Principele Nicolae, a spus Tiţa. „Am avut o întâlnire de suflet cu Principele Nicolae al României și soția sa, Alina Maria de Roumanie, în trecerea domniilor lor prin Slatina, și am vorbit cu entuziasm despre unul dintre proiectele Asociației Principele Nicolae: «Istoria Regalității». Este impresionantă energia acestui cuplu regal care se apropie atât de natural de oameni. Gazdele întâlnirii, cărora le mulțumesc pentru ospitalitatea remarcabilă, sunt vechii prieteni ai Altețelor Regale, Imer și Abdullah Memish, reprezentații familiei de albanezi cunoscute nu numai în Slatina, dar în întreaga Românie pentru braga, halvița și alte specialități făcute după rețete proprii vechi de sute de ani”, a transmis directorul facultăţii slătinene.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveția) este nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală. Adus în România de principesa Margareta, care l-a susținut financiar și în timpul studiilor din Marea Britanie, a învățat limba română și a participat la activități publice ale familiei sale și a fost implicat în acțiuni caritabile.

Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României conform ultimului Statut regal din 2007, un act considerat de unii ca fiind nedemocratic. Printr-un document semnat la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d