Prinși cu scândură fără acte

cerestea

cerestea

Polițiștii din Osica de Sus au depistat patru dube cu material lemnos cu aviz emis pentru o altă localitate. Cei prinși s-au ales cu amendă și marfa confiscată.

‘Polițiștii din Osica de Sus au acționat ieri, 26 iunie, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic. Ei au depistat în satul Tomeni, din comună, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, din județele Dâmbovița și Argeș, în timp ce descărcau din patru autovehicule material lemnos, ce urma să fie comercializat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege’,se arată în comunicatul emis de IPJ Olt.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că avizul de însoțire a materialul lemnos avea ca punct de descărcare localitatea Zimnicea. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare. De asemenea, cantitatea de 11,5 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.500 de lei,  a fost predată în custodie Ocolul Silvic Caracal. Poliția reamintește faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura