Profesorii continuă să predea elevilor, prin WhatsApp

Începând  de astăzi, 11 martie, școlile vor fi închise pentru o săptămână. În Olt 57. 671 de copii au intrat în vacanță forțată pentru  8 zile. Acest lucru nu înseamnă că au scăpat și de teme. Dacă unii au primit exerciții suplimentare, alții sunt supravegheați de profesori.

La liceul ‚Petre Pandrea’ din Balș s-a găsit soluția pentru ca elevii să nu piardă materia. Fiecare dascăl a făcut un grup de whatsapp pentru fiecare clasă, astfel că pot ține legătura cu elevii și pot să răspundă la întrebări. Mai mult, în cazul în care școlile vor rămân închise mai mult timp elevii vor putea să învețe  următoarele lecții, iar profesorii îi vor supraveghea.

‘Am decis ca fiecare profesor, de la clasa pregătitoare până la liceu să facă un grup de WhatsApp cu numele materiei și al clasei. Aici vor ține legătura cu elevii și vor putea să trimită fișe, exerciții și să răspundă la întrebări, urmând să primească și feedback-ul. La clasele mici aceste grupuri sunt cu părinții care îi vor supraveghea să facă sarcinile respective. Luăm în calcul posibilitate prelungirii aceste perioade așa că vom încerca să parcurgem și lecții înainte. După ce elevii vor citi  vor revenii cu întrebări, iar profesorii vor explica’, a spus directorul de la Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea ’, Balș, Marian Anghel.

Potrivit reprezentanților ISJ OLT, aceste cursuri nu substituie cursurile de la clasă ci au doar un rol de a crea un cadru educațional în această perioada. Indiferent de perioada în acre școlile vor fi închise , cursurile vor fi recuperate.

‘Aceste cursuri on line sau prin orice altă rețea sunt  doare pentru a crea un cadru educațional copiilor. Cursurile școalre vor fi recuperate după cu program stabilit de fiecare unitate în parte’, a declarat inspectorul general ISJ Olt, Dana Țîrcomnicu.

Au fost amânate și concursurile și olimpiadele școlare, iar înscrierea la clasa pregătitoare a fost prelungită cu o săptămână. Totodată, părinții își pot înscrie copii la școală, online.

 Școlile sunt închise începând de astăzi până pe 22  martie, iar în acest moment în Romania au fost declarate peste 30 de persoane infectate cu COVID 19. Autoritățile se așteaptă ca numărul pacienților să crească, odată cu întoarcerea conaționalilor din Italia, țară afectată de COVID 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura