Prognoza meteo 3 aprilie 2024. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată

Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea, în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, în general slab cantitativ, în zonele montane și submontane din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova. La altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va slăbi treptat în intensitate, dar în primele ore va mai avea ușoare intensificări în zona înaltă în special a Carpaților Orientali (rafale în general de 80…90 km/h), dar pe arii restrânse și în estul teriroriului, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 2 și 10 grade.

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, miercuri, în țară

Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea, în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros și va ploua local, ziua în zonele montane și submontane, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, iar în restul teritoriului ploi slabe se vor semnala izolat; vor fi mai ales averse, pe arii restrânse vor fi posibile descărcări electrice, iar la altitudini foarte mari la munte vor fi și precipitații mixte. Vântul va fi în diminuare față de intervalul precedent, totuși va mai avea intensificări ziua la munte, în special în Carpații Orientali, cu rafale de 70…90 km/h, dar local în nord, nord-est și centru și pe suprafețe mici, trecător, și în restul țării, cu viteze în general de 45…50 km/h.

sursa rtv

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura