PSD Olt cere demisia prefectului Ștefan Nicolae 

Ştefan Nicolae a fost numit, în şedinţa de joi a Guvernului, în funcţia de prefect al judeţului Olt. El îl înlocuieşte pe preşedintele PNL Slatina, Mario De Mezzo numit în luna august 2023.

Marius Oprescu, președintele PSD Olt îi cere demisia noului prefect al județului, Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul de învestire în funție, după ce proaspătul reprezentant al Guvernului a participat la un miting neautorizat al liberalilor în fața Prefecturii.

„Proaspăt instalat în funcția de prefect, Ștefan Nicolae, noul locatar al Instituției Prefectului Județului Olt și-a început ”misiunea” cetățenescă cu grija față de procentele electorale ale PNL.
La scurt timp după depunerea jurământului, acesta a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina, organizat în fața instituției pe care o reprezintă, în ciuda faptului că a clamat la învestire principul legalității, obiectivității și al echilbrului în activitatea sa și în procesul electoral.
Așadar, se impune să cerem demisia unui prefect de Olt, care deși avea experiența funcției, a dovedit un comportament incompatibil cu principiile de imparțialitate și legalitate ale funcției sale.
Comportamentul său partinic este inacceptabil și ar trebui să conducă la demisia sa imediată. Participarea la un miting neautorizat al unui partid politic în calitate de prefect este o încălcare gravă a normelor de imparțialitate și legalitate, care ar trebui să guverneze activitatea sa.
Este esențial ca oficialii publici să fie dedicați respectării legii și să servească interesele cetățenilor în mod corect și imparțial” a declarat Marius Oprescu.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura