Sărbătoare la Colonești

colonesti

colonestiPe 20 iulie în comuna Colonești va fi sărbătoare mare. O sărbătoare ce a devenit tradiție și care adună în concurs numeroase formații de călușari veniți să cinstească memoria marelui vătaf Ilie Martin.

Aflat la cea de-a XVI-a ediție, Festivalul Călușăresc „Ilie Martin” va aduna  iubitori de cântec și dans autentic oltenesc din toată zona pe stadionul din localitate va fi onorat și de nume mari ale folclorului, acompaniate de Orchestra Doina Oltului, dirijată de maestrul Cristi Dumitru.

Din festival nu vor lipsi formațiile de călușari din: Colonești, Vâlcele, Potcoava, Dobrun, Hârsești, Corbu, Stolnici, Scornicești, Osica de Sus, Osica de Jos, Poboru, Optași, Pârșcoveni, Mărunței.

Pe scenă vor urca: Nicu și Niculina Spânu, Olguța Berbec, Cristi Bănățeanu, Ileana Lăceanu, Diana Țițirigă, Cristina Turcu Preda.  Festivalul se va încheia cu un spectacol de lumini și culoare și joc de artificii.

Ilie Martin a fost unul dintre cei mai renumiți călușari ai Olteniei. El a avut privilegiul, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor din 1935 organizat la Londra, de a fi apreciat de însăși regina Elisabeta a Marii Britanii, care, potrivit localnicilor, l-ar fi plimbat cu caleașca regală.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura