Sectorul agricol din România, în atenția investitorilor din Regatul Arabiei Saudite

În marja deplasării realizate de ministrul Florin-Ionuț BARBU la Riad, împreună cu delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, oficialii români au avut întâlniri cu managementul Companiei SALIC, fond de investiții în domeniul agricol, precum și cu conducerea Autorității pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite.

SALIC are ca obiectiv realizarea de activități de investiții atât în ​​interiorul, cât și în afara Regatului Arabiei Saudite, pentru a crea o strategie de securitate alimentară prin furnizarea de produse alimentare și stabilizarea prețurilor acestora. Acest lucru presupune inclusiv încheierea de parteneriate naționale, regionale și internaționale.

Ministrul Florin – Ionuț Barbu i-a asigurat pe reprezentanții SALIC că sectorul de creștere a animalelor este în plină dezvoltare în țara noastră. Fermierii sunt încurajați să investească în zootehnie, atât ca sursă de materie primă pentru industria alimentară, cât și pentru valorificarea producției însemnate de cereale a României, aducând astfel plus valoare produselor realizate și dezvoltând lanțuri integrate. Ministrul român al agriculturii a subliniat oportunitățile multiple de investiții în sectorul agricol românesc.

În cadrul discuțiilor purtate cu managementul Autorității pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite, instituție responsabilă cu promovarea și facilitarea exporturilor, oficialii saudiți s-au arătat foarte interesați de potențialul în domeniul agricol pe care România îl are. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România va identifica împreună cu partea saudită sectoarele pentru care există oportunități de cooperare reciprocă. Ulterior, se va facilita relația asociațiilor din agricultură cu reprezentanții Autorității de la Riad pentru a stabili modalitățile concrete de colaborare în beneficiul ambelor părți.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura