Siminica Mirea cere redeschiderea spitalelor

Senatorul de Olt, Siminica Mirea cere redeschiderea spitalelor din România, în timp ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că este exclus ca partidul să voteze o prelungire a stării de alertă. 

”Serviciile medicale care să asigure diagnostic și tratament pentru fiecare român reprezintă o NECESITATE de la care actualul Guvern nu trebuie să se abată indiferent de contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Au trecut aproape 3 luni de la decretarea stării de urgență în România. Sistemul medical a reușit, în linii mari, să se adapteze situației generată de pandemia COVID-19 în ciuda dificultăților întâmpinate pe parcurs. Cu toate acestea, au fost pierdute din vedere câteva aspecte esențiale precum situația bolnavilor cronici care au avut enorm de suferit din cauza reorganizării haotice a spitalelor.

Guvernul trebuie să redeschidă spitalele pentru bolnavii cu boli cronice! Asociațiile care reprezintă pacienții bolnavi de cancer au cerut mai multă atenție încă de acum mai bine de 2 luni și s-au considerat sacrificați de dorințele actualului cabinet de avea anumite raportări cu privire la pandemia COVID-19.

Nimeni nu poate fi sacrificat indiferent de contextul în care ne aflăm. Toți cetățenii României sunt egali în fața legii, al lui Dumnezeu și nu pot fi victime ale unor decizii discreționare.

Oferiți-le tuturor oamenilor accesul la sănătate și redeschideți spitalele pentru bolnavii cronici! Nu Guvernul trebuie să decidă cine are dreptul la tratament și cine poate să trăiască în această țară!” a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura