Siminica Mirea: “LA MULȚI ANI, dragii noștri învățători!”

Pe 5 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Învățătorului. Sau Ziua Profesorului, destinată a fi o zi specială de apreciere a cadrelor didactice. Este ziua care coincide cu data de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 – 17 septembrie 1823).

Cu acest prilej, senatorul de Olt a ținut să transmită următorul mesaj:

“Astăzi, este ziua lor! Astăzi, poate mai mult ca niciodată, învățătorii din România primesc aprecieri, felicitări și mulțumiri pentru munca, răbdarea și eforturile depuse în educarea și șlefuirea viitoarelor generații. El, învățătorul, al doilea părinte din viața unui copil, are un rol important în formarea micuților noștri, oferindu-le primele informații și cunoștințe complexe pentru a face față rigorilor ulterioare din viața de zi cu zi.
Stabilită, prin lege, a fi sărbătorită pe data de 5 iunie a fiecărui an, „Ziua Învățătorului” din România este și ziua de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, considerat a fi întemeietorul învățământului modern românesc, cel la inițiativa căruia, pe la 1818, învățământul predat la Școala de la „Sfântul Sava” din București a început să se facă în limba română la toate nivelele.
Personal, țin să-mi exprim recunoștința față de activitatea învățătorilor noștri, pentru dascălii adevărați, pentru cei cu vocație, care au dat lumii caractere puternice și frumoase, oameni inteligenți și educați, ce au făcut cinste acestei țări, atât acasă, dar și-n străinătate.
Tuturor le adresez sincere urări de sănătate, putere de muncă și satisfații, oriunde s-ar afla! LA MULȚI ANI, dragii noștri învățători!” a declarat Siminica Mirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura