Slatina, cu banii blocați și fără Sală Polivalentă

polivalenta

polivalentaSlătinenii au visat la o Sală Polivalentă, dar acest lucru se pare că, nu se va concretiza. Ba mai mult, banii municipalității sunt blocați , iar lucrările făcute până în acest moment încep să se degradeze. Se pare că această investiție este una sortită eșecului, mai ales că, firma constructoare este în insolvență.

Primăria Slatina are blocați  16 milioane de lei într-o investiție pe  care a început să se așeze rugina.  Ceea ce trebuia să fie prima Sală Polivalentă din Slatina, a ajuns să fie o ruină, înainte să fie finalizată.

Lucrările  au început în 2009 și trebuiau să fie finalizate în 2015. Incă de la început acest proiect a fost unul cu cântec. Lucrările au început brusc , și tot așa s-au și oprit. După ani în care lucrurile au bătut pasul pe loc, în 2016, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea. Câștigătorul licitației, o firmă din Galați a intrat în insolvență, abandonând lucrările.

Primăria a cerut rezilierea contractului cu firma gălățeană, dar și răspunsul întârzie să vină.

polivalenta2

„În primul rând am făcut o cerere, o întrebare. Să vedem după răspunsul dânşilor cum vom acţiona. Există şi posibilitatea să avem probleme şi să nu luăm banii înapoi, pentru că Slatina este sub contract, CNI-ul este sub contract şi firma respectivă este sub contract, numai că este protejată de legea insolvenţei şi totul stă la contractant şi contractantul este CNI-ul. Iar dacă CNI-ul decide să finalizeze, să termine acest contract…“, a mai spus Moţ.

Mai mult, primăria nu poate prelua intreaga investiție, valoare fiind mult prea mare pentru a fi suportată de bugetul local.

„Avem 16 milioane lei pe care i-am dat la CNI. Am solicitat să se facă o reziliere de contract, pentru că cei de la Vega, vă spun sigur, am discutat şi cu alte administraţii, nu mai lucrează pe nicăieri. Aşteptăm răspunsul CNI-ului. Nu putem să preluăm şi investiţia, bugetul Slatinei nu poate să suporte şi această investiţie, după cum vedeţi investiţiile sunt foarte mari în Slatina, unele sunt multianuale, sub nicio formă nu putem să preluăm şi această investiția. Partea de cofinanţare înseamnă că noi am plătit pentru întreaga lucrare partea noastră de co-finanţare, lucru pe care puteam să-l facem şi când se făceau situaţii de lucrări, dar tot am sperat că se va lucra. Adică suntem plătiţi în avans, iar cu cei 16 miliaone lei putem să facem cu totul şi cu totul altceva, adică să finanţăm de exemplu o parcare din cartierul 600. Banii sunt de doi ani de zile la Compania Naţională de Investiţii“, a completat edilul.

polivalenta 3
Sala Polivalentă, potrivit proiectului, ar fi  urmat să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive aici puteau  fi amenajate şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii urma să fie amenajată  o parcare de 120 de locuri. De asemenea, era prevăzută și amenajarea unei platforme de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: