Slătinenii își plătesc taxele fără frică

Slătinenii se grăbesc să își plătească dările către stat și nu le este frică de noul Coronavirus. Aceștia vor să beneficieze de bonificații, dar pot plătii și online. În toate instituțiile s-au luat măsuri de prevenire a răspăndirii COVID 19.

Slătinenii se înghesuie să își plătească taxele și impozitele. Aceștia nu țin cont de faptul că Organizația Mondială de Sănătate a declarat pandemie mondială. Numai,  ieri, 12 martie, la ghisee s-au prezentat peste 600 de persoane, în condițiile în care pot plătii și prin sistemul online.

În instituție s-au luat măsuri de precauție. Oamenii intră într-un număr mai mic, și sunt invitați să își dezinfecteze mâinile.

‚Pe fondul evoluției cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus COVID -19 și având în vedere dinamica cetățenilor în interiorul instituției datorită specificului activității noastre, acela de lucru cu publicul, pentru a limita riscul de infecție  am ales să informăm populația , la accesul în instituțe, cu privire la măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate, prin afișarea de materiale informative  referitoare la regulile de igienă pe care trebuie să le respecte, a fost montat  un dispozitiv conținând soluție de dezifectant pe baza de alcool, limităm accesul oamenilor ăn instituție la  grupuri cât mai mici, de maxim 4-5 persoane’,  a declarat Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina.

  Oamenii se grăbesc să își plătească impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 2% pentru persoane juridice. În acest moment există discuții pentru a prelungii această perioadă. Din păcate oamenii nu aleg să plătească și online.

‘Deși Primăria Slatina este înrolată la Sistemul Național Electronic de Plată online, volumul încasîrilot prin plata la ghișeu este mai mare decât cel care presupune plata online a impozitelor și taxelor, până în acest moment achitând prin sistemul informatic în jur de 655 de persoane. Facem apel la calm și rugăm cetățenii, pe cât posibil, să limiteze deplasarea la ghișeele de plată și să utilizeze sistemul de plată online pentru achitarea obligațiilor către bugetul local’, a completat Calotă.

 Până în acest moment 14.900 dec slătineni și-au achitat dările către bugetul local.

Astfel de măsuri au fost impuse în toate instituțiile. Unele programe care presupun depunerea de documente în mod direct au fost suspendate .

 La APIA a fost  stopată  vizarea carnetelor de renta viageră. Muzeele au fost închise până pe 31 martie, la biblioteci au fost dispuse măsuri de prevenire, iar toate evenimentele culturale au fost amânate. Toate instituțiile din Olt au luat măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura