Șoferii au fost prudenți în mini-vacanța de Rusalii. Accidentele din trafic, în scădere față de anul trecut

Numărul accidentelor rutiere grave a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când în mini-vacanța de Rusalii au fost mai mult cu 44 de accidente și cu 43 mai multe persoane rănite grav, anunță, luni dimineața, Poliția Română.

Luni, la întoarcerea din minivacanţa de Rusalii, poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave şi salvarea de vieţi.

„Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, potrivit sursei citate.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, oamenii legii recomandă ca populația să își păstreze calmul, să nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

În week-end-ul trecut, aproximativ 12.000 de polițiști au acționat în teren, zilnic, pentru menținerea siguranței publice și pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

„În aceste trei zile, pe drumurile publice din România, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor rutiere grave (mai puține cu 44, față de aceeași perioadă a anului trecut), precum și a numărului persoanelor rănite grav (mai puține cu 43 , față de aceeași perioadă a anului trecut)”, conform oficialilor Poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura