Soluția parlamentarilor PSD Olt, pentru fermele oltenilor

psd

psdProiectul deputatului Alexandru Stănescu și susținut de toți parlamentarii de Olt ai PSD a fost aduptat cu 137 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi şase abţineri. Acesta prevede inființarea  unei Agenții pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege pentru înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, care are ca obiectiv creşterea numărului de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare româneşti şi de certificare a produselor conform sistemelor de calitate facultative instituite la nivel naţional şi european, în vederea promovării acestora. Acest proiect a fost inițiat de deputatul Alexandr Stănescu și  are scopul  de a promova obţinerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară şi de a asigura un marketing corespunzător acestor produse.

„Această Agenție va fi în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și are ca scop promovarea produselor agroalimentare certificate pentru ca oamenii să aibă acces la informații despre calitatea, prospețimea și originea produselor. Agenția va avea și funcția de control și inspecție în domeniul producției, comercializării produselor, identifică și implementează surse de finanțare pentru certificarea exploatatiilor agricole și micilor producători de maximum 20 hectare, autorizează importul produselor ecologice din terțe țări în Uniunea Europeană sau aprobă cererile solicitanților pentru utilizarea siglei „ae”-Agricultură Ecologică. Am promis că românii vor mânca produse proaspete și că legumele și fructele românești vor ajunge în supermarketuri și piețe. Acum înființam o instituție care să monitorizeze, controleze și promoveze produsele din fermele din România.”, a declarat deputatul  Marius Iancu.

Inițiatorul acestui proiect este deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, avându-i drept susținători și co-inițiatori pe colegii parlamentari de Olt Paul Stănescu, Siminica Mirea, Marius Iancu și Dan Ciocan.  Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2020.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura