Spitalul Caracal, modernizat cu bani europeni

spital caracal

spital caracalAstăzi, edilul Caracalului, Liviu Radu a semnat contractul de finanțare a Proiectului  de Reabilitare, Modernizare și Echipare Ambulatoriului de Specialitate din Cadrul Spitalului Municipal Caracal. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 8.639.994,30 lei. Durata de realizare a investițiilor este de 36 de luni. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat azi de către edilul Liviu Radu și directorul ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu

Spitalul din Caracal va deveni unul modern, cu un Ambulatoriu la standarde europene. Transformarea va avea loc în mare parte cu ajutorul fondurilor europene.

Proiectul ce vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operaţiunea 8.1 Creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate.

„În prezent, clădirea care adăpostește Ambulatoriul din cadrul Spitalului municipal Caracal este funcțională, dar prezintă o uzură și o degradare moderată datorate lipsei unei reablitări majore. Pe parcursul anilor, din motive financiare, s-au făcut aleatoriu o serie de mici reparații și îmbunătățiri locale din surse de finanțare proprii, dându-i un aspect neunitar și o disfuncționaliate funcțională. Infiltrațiile de apă pluvială de la nivelul acoperișului, a curților de lumină și a trotuarului de gardă perimetral au dus la degradarea în timp a clădirii. Echipamentele și aparatura medicală din dotare au un grad ridicat de uzură morală sau nu mai sunt în stare de funcționare. Condițiile igienico-sanitare în care se desfășoară activitatea în interiorul spitalului sunt improprii pentru standardele societății actuale atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere al finisajelor interioare. Instalațiile interioare, în general foarte vechi, nu mai corespund cerințelor actuale”, se arată în raportul de specialitate al primăriei.

{module GAdsense articol}

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura