Spitalul din Slatina, în continuă modernizare

continua modernizarile spital slatina

continua modernizarile spital slatinaSpitalul Județean de Urgență Slatina reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Olt. Autoritățile județene fac toate demersurile necesare astfel încât unitatea medicală din Slatina să beneficieze de aparatură medicală modernă și de condiții optime pentru îngrijirea pacienților.

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor lucra cu aparatură modernă. Aproximativ trei milioane de lei au fost alocaţi de Consiliul Județean Olt pentru achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie. Unitatea medicală va avea o nouă linie chirurgicală laparoscopică full HD, un aparat de radiologie fix, un aparat de anestezie, un braţ radiologic C Arm pentru secţia de Urologie, dar şi un aparat de facoemulsificare pentru secţia de Oftalmologie. Autorităţile judeţene fac toate demersurile necesare pentru achiziționarea echipamentelor medicale de care spitalul din municipiul Slatina are nevoie.

Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost  renovată recent.  După luni întregi de lucrări, bolnavii vor beneficia de condiții la standarde europene. În cadrul acestui proiect, saloanele, cabinetele medicilor, dar și grupurile sanitare au fost complet modernizate.  Și celelalte patru etaje ale Blocului Medical vor fi renovate. Întregul proiect are termen de finalizare anul 2020 și este finanțat de  Consiliul Județean. Nu mai puțin de  7 milioane de lei au fost alocate pentru realizarea acestor lucrări.

Și Corpul central al Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi reabilitat. Clădirea va fi modernizată în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii. Luna trecută a fost semnat contractul pentru realizarea acestui proiect ce are o durată de realizare de 24 de luni şi o valoare de aproximativ 15 milioane de lei. Cei din conducerea spitalului spun că lucrările vor fi demarate chiar în vara acestui an. În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de modernizare a instalaţiilor termice şi sanitare, iar spitalul va fi dotat cu echipamente moderne.

Unitatea medicală este într-o continuă modernizare, iar multe dintre proiecte au fost finanţate chiar de Consiliul Judeţean Olt. Autoritățile județene garantează că fiecare etaj va fi dotat corespunzător cu mobilier şi cu aparatură de ultimă generaţie astfel  încât pacienţii să beneficieze de condiţii  de tratament cât mai bune. Pe lista de investiţii se află şi reabilitarea corpului central al spitalului.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura