Statuetă furată din situl arheologic de la Corabia găsită după 20 de ani

După perchezițiile domiciliare efectuate în luna martie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt au reușit să recupereze o statuetă din epoca romană, furată în urmă cu 20 de ani din situl arheologic Sucidava din orașul Corabia.

În urma perchezițiilor, în casa unuia dintre suspecți au fost găsite mai multe obiecte susceptibile că ar face parte din patrimoniul cultural național.

“Din investigațiile ulterioare desfășurate a reieșit că unul dintre obiecte, respectiv o statuetă din marmură care face parte din cultul populației din epoca romană, având sculptată pe ea un cavaler trac, datează din secolul II și a fost sustrasă în anul 1991 din situl muzeului Sucidava”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră Olt.
Polițiștii de frontieră olteni au deschis dosar penal în cauză pentru săvârșirea infarcțiunii de tăinuire, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura