‘Strada e și a noastră’- se curăță străzile din Caracal

În Caracal, în acest week-end, va avea loc o campanie în care sunt invitași cei care vor să apere mediul și își doresc să trăiască într-un oraș curat.

Ideea a fost lan stă în luna martie, dar pandemia a dus la amânarea ei. Inițiatorul este președintele PSD Caracal și candidat la Primăria orașului, Ion Doldurea.

‘Pe 9 martie lansam o invitație către cetățenii orașului nostru de a ne manifesta grija față de mediu prin implicarea în Campania Strada e și a noastră!
Scriam atunci: Una din cele mai mari nemulțumiri ale cetățenilor orașului nostru o reprezintă gunoiul aruncat iresponsabil pe domeniul public. Fie că vorbim de ambalaje sau resturi menajere, de coji de semințe sau mucuri de țigară, aruncarea gunoaielor pe străzile orașului a devenit o realitate pe care o vedem (trăim) cu ochii noștri zi de zi. În discuțiile cu cetățenii am simțit atât revolta lor cât și dorința de a schimba lucrurile încă de acum.
Din cauza Stării de urgență am suspendat acest proiect cu promisiunea că îl voi relua’, a declarat Doldurea.

Campania ‘Strada e și a nostră’ își propune ca fiecare stradă va fi curățată. Prima stradă de pe care vor fi strânse gunoaiele este strada Torentului.
‘Sâmbătă vom avea prima acțiune din Campania Strada e și a noastră!. Respectând condițiile impuse de Starea de Alertă – păstrarea distanței sociale, măști, mănuși, dezinfectant (pe care le asigur ca inițiator al acestei invitații), cu mine vor fi voluntari care și-au exprimat încă din luna martie interesul de a mi se alătura în acest demers civic.
Ca în orice oraș civilizat, activitățile de voluntariat de acest fel sunt expresia parteneriatului real cu administrațiile publice și un exemplu de urmat în ceea ce privește responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi, ca cetățeni, de a păstra și sprijini în mod real eforturile autorităților de a menține curățenia în oraș și de a ne manifesta respectul față de ceilalți.
Orașul Caracal nu este o groapă de gunoi, ci locul încărcat de istorie și cultură, un simbol al județului Olt.
Trebuie să fim împreună dacă dorim un oraș curat’, a transmis inițiatorul Campaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura