Subunitatea ISU de la Dobroteasa este aproape gata

Inspectoratul pentru Situații de Urgență se extinde cu o nouă subunitate, la Dobrobroteasa. În feleul acesta se scurtează timpii de intervenție.

„ISU, tot prin CJ Olt, lucrează la dotarea și mobilarea acelei unități, vedem dacă de la Guvern reușim să primim ceva tehnică nouă pentru ea, dacă nu va trebui să transferăm din parcul ISU actual acolo, urmând ca anii următori, să găsim soluții și să dotăm și acolo, să nu umblăm la tehnica din celelalte parcuri, pentru că, în condițiile actuale, dotarea este la limită. ISU are nevoie de fiecare mașină, în fiecare loc, nu este nimic în plus. Personalul va merge prin detașare, de la punctele actuale. Vom face demersuri la București, poate vom obține și posturi suplimentare. Să nu uităm că acolo nu este doar un punct de lucru al ISU, și Ambulanța va avea un punct de lucru, am făcut aceste investiții, ele se văd, am fost de fiecare dată proactivi la nivelul județului Olt, dar, în același timp, avem nevoie și de sprijinul Guvernului, de a mări organigrama și de a veni în sprijinul nostru cu anumite dotări. Avem în lucru, avem în vedere să construim împreună și alte subunități (în număr de trei n.r.), astfel încât timpul de intervenție de la subunitate până la punctul cel mai îndepărtat să se micșoreze”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu

Ca să ajungi din momentul apelului și până la locul în care s-a produs un eveniment în județ, pompierii trebuie să facă de la o subunitate cel mult 15 minute, acesta fiind și motivul pentru care colonelul Adrian Tănase, comandantul ISU Olt, spune că este nevoie de înființarea unor noi subunități, și nu doar de pompieri.

„Scopul este ca în maximum 15 minute de la apel să ajungi în orice punct al raionului de intervenție, cum este denumit specific. Acesta este scopul pentru viitor, în următorii trei ani, IGSU să reorganizeze raioanele de intervenții și structurile, construirea de subunități, cu sprijin local sau la nivel central cu accesarea de proiecte pe fonduri europene. Timpul de răspuns să fie de maximum 15 minute de la apel, ceea ce înseamnă apel, alertare, ajungerea la locul intervenției. În luna mai estimăm să avem o activitate de inaugurare pentru stația Dobroteasa, în funcție de disponibilitatea părții oficiale”, a declarat colonelul Tănase.

La această dată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt funcţionează ca structură integrată, componentă a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, şi are în compunere 17 structuri funcţionale și șapte subunităţi de intervenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura