Sute de șoferi amendați, pe drumurile din Olt

amenzi

amenzi

Poliţiştii de la Rutieră au avut trei zile intense, supraveghindu-i video pe şoferi şi măsurând viteza de rulare. După trei zile sute de conducători auto au fost amendaţi, iar unii au rămas  pietoni.

26 de poliţişti din cadrul IPj Olt au acţionat zilnic, în perioada week-end, pe şoselele din Olt, folosind echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAMradare, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Poliţiltii au folosit şi aparate etilotest, bilanţul acţiunii fiind de peste 750 conducători auto opriţi în trafic şi controlaţi, dintre care 352 sau fost ancţionaţi contravenţional.

 „Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 19 permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depăşit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h. Totodată, au fost constatate şase infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice“, au transmis reprezentanţii IJP Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.  

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, iar la nivelul județului Olt se situează printre primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere, aceasta fiind cauza producerii a 8 accidente grave și 19 accidente ușoare.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura