Traficul rutier deviat din cauza mărfarelor deraiate în Olt

marfare

marfareLa începutul săptămânii un mărfar a deraiat între Fărcașele și Drăgănești blocând traficul feroviar pe magistrala 900 care leagă Craiova de București. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz, iar acarii lucrează la eliberarea sinelor de calea ferată, pentru ca în cel mai scurt timp posibil să fie făcute și reparații. Potrivit prefectului Florin Homorean pentru a se lucra în condiții de siguranță s-a luat decizia de a fi deviat și traficul rutier.

Procurorii din Caracal au deschis un dosar penal în cazul trenului de marfă deraiat în Olt. Trenurile de călători care circulă pe ruta afectată au adunat întârzieri de 800 minute.

 Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului Caracal iar procurorii fac cercetări, in rem, pentru „neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă în timpul îndatoririlor de serviciu”. Anchetatorii verifică încărcătura garniturii, viteza cu care trenul circula pe acea porțiunde de cale ferată unde limita maximă era de 70km/h, dar și dacă angajații Autorității Feroviare, instituție abilitată să verifice starea tehnică a garniturilor, dar și încărcătura acestora, și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu.

’Se fac cercetări ce vizează neîndeplinirea îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă, pentru că a avut loc un accident de cale ferată şi este o infracţiune la care pedeapsa este de la 1 an la 5 ani închisoare. Dosarul este in rem’, a declarat Diana Cazacu, purtător de cuvânt al Parchetului Caracal.
Traficul feroviar pe magistrala 900 rămâne închis între Caracal și Drăgănești-Olt. În acest moment se lucrează la ridicarea vagoanelor deraiate pentru a putea fi eliberat un fir de circulație.

‘În momentul de față se lucrează pentru degajarea vagoanelor de pe firul 2, cel care a fost afectat. Mai sunt două vagoane care blochează firul 1. Astăzi vor fi ridicate acestea, astfel încât să se poată facă unele reparații’, a declarat prefectul Florin Homorean, care a fost prezent la fața locului și astăzi, 20 februarie.

Pentru a fi făcute  manevrele în siguranță, traficul rutier a fost deviat.

‘Pentru realizarea lucrărilor de ridicare a vagoanelor avariate, de pe calea ferată, s-a luat măsura temporară de deviere a traficului rutier de pe DN 6, cel care leagă Caracalul de București. S-au găsit rute alternative pentru traficul rutier, în sensul că, mașinile sunt deviate de la Mihăilești-Văleni-Drăgănești Olt spre Slatina și pe celălalt sens de la Caracal –Piatra Olt-Slatina’, a completat prefectul.

În acest moment, 23 de trenuri de călători care circulau pe ruta Caracal-Drăgănești –Olt au fost anulate. Patru garnituri circulă acum pe trasee deviate, iar alte 16 trenuri de călători circulă cu transbordare între cele două gări. Deviate pe trasee ocolitoare sunt și 30 de marfare care erau programate pe această rută.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura