Traficul rutier pe perioada de alertă a revenit la cifrele normale

Viteza, indisciplina pietonilor, a bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este si motivul pentru care, timp de 7 zile, polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

Potrivit reprezentanților IPJ Olt : ‘în perioada 25 – 31 mai , la nivelul Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost organizate și desfășurate acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave’.
Polițiștii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, care au acest drept a abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.
Polițiștii au constatat 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale , dintre care 441 au fost pentru viteză neregulamentară, 35 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 9 bicicliștilor, 10 pentru depășire neregulamentară, 17 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri.
Au fost reținute 115 permise de conducere , dintre care 75 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, iar 17 pentru conducere sub influența alcoolului și retrase 25 de certificate de înmatriculare.
La nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 31 mai 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 61 de accidente grave (cu 14 mai puține față de aceeași perioadă a anului 2019), soldate cu decesul a 18 persoane și rănirea gravă a altor 53 .
Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză( 20 %), indisciplina pietonilor (18% din total), respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii (8%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura