Un alt monument istoric din Caracal va fi salvat

casa miriste caracal

casa miriste caracalAutoritățile din Caracal au lansat proiectul pentru restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Muzeului de etnografie „Hagiescu Miriște”.

O clădire extrem de valoroasă, cu o istorie impresionantă care a aparținut unui iubitor de artă, de profesie magistrat, va căpăta strălucirea de altădată. Este vorba de „Casa Hagiescu-Miriște” renumită prin frumusețea ei arhitecturală, care a aparținut marelui filantrop Ion Hagiescu Miriște, considerat drept cel mai mare colecționar de artă al Romanațiului.

Valoarea proiectului este estimată la peste  șase milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă fiind de peste 5,9 milioane de lei.

Potrivit proiectului această investiție era necesară mai ales „stării actuale în care se află obiectivul, care conform studiilor tehnice realizate prezintă o stare avansată de degradare, cu zone prăbușite parțial sau total și care necesită intervenții de reabilitare și consolidare în vederea impulsionării dezvoltării locale prin protejarea și valorificare durabilă a patrimoniului cultural și a identității culturale. Prin reabilitarea și consolidarea obiectivului de investiții se urmărește introducerea sa în circuitul turistic”.

Acest monument istoric va intra într-un amplu proces de reabilitare, după ce autoritățile locale au obținut fonduri pentru restaurarea clădirii.
Principalele lucrări care vor fi făcute sunt: conservarea, consolidarea și restaurarea obiectivului de patrimoniu, amenajări și dotări în cadrul spațiului muzeal.

Refacerea monumentului este importantă  în context cultural, turistic și educațional atât la nivel local, cât și la nivel regional și național.

Proiectul va fi implementat până la finalul lunii octombrie 2020.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: