Un tânăr de 19 ani şi o adolescentă, reţinuţi după ce ar fi sechestrat o fată de 18 ani, căreia i-au pretins o datorie fictivă

Poliţiştii din Argeş au reţinut un tânăr de 19 ani şi o adolescentă de 16 ani, cercetaţi într-un dosar de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, influenţarea declaraţiilor şi furt. Cei doi sunt acuzaţi că au sechestrat o fată de 18 ani, rudă cu adolescenta, căreia i-au pretins bani în contul unei datorii fictive.

Tinerii sunt din localitatea argeşeană Rociu, iar faptele au avut loc săptămâna trecută. Suspecţi au fost reţinuţi luni, după ce poliţiştii au descins la locuinţele lor şi au făcut percheziţii. „Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 7-9 mai a.c., cei doi ar fi privat de libertate o fată de 18 ani, pe care ar fi  ţinut-o, împotriva voinţei sale, într-un apartament din Piteşti. De asemenea, aceştia i-ar fi sustras telefonul mobil şi, prin ameninţări cu acte de violenţă, ar fi constrâns-o să nu sesizeze organele de poliţie şi să le restituie o datorie fictivă”, informează, marţi, Poliţia Argeş. Surse judiciare au precizat pentru News.ro că fata sechestrată este rudă îndepărtată a adolescentei. Aceasta venea frecvent în apartamentul din Piteşti, în vizită la adolescenta de 16 ani. Ancheta Poliţiei urmează a stabili concret motivele pentru care tânărul de 19 ani şi adolescenta au sechestrat-o. Marţi, cei doi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

sursa DIGi 24

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura