Vești bune din partea statului român! Fiecare cetățean va primi gratuit 430 de lei

Începând din luna aprilie, românii vor primi din partea statului 430 de lei. Această inițiativă a Ministerului Finanțelor vine sub forma tichetelor culturale, un beneficiu adițional care își propune să încurajeze accesul la activități.

Tichetele culturale reprezintă un mod inovator de a sprijini angajații în explorarea și participarea la diverse evenimente și activități culturale din țară. Acestea pot fi utilizate pentru achiziționarea de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri, expoziții, cărți, albume muzicale, filme și multe altele.

Statul român oferă 430 de lei fiecărui român

Valoarea tichetelor poate fi de 210 lei pe lună sau poate ajunge până la 430 lei pentru evenimente speciale sau ocazionale.

Această inițiativă vine ca un impuls binevenit pentru sectorul cultural, care a fost afectat în mod semnificativ de pandemia COVID-19. Prin acordarea acestor tichete culturale, Ministerul Finanțelor își propune să susțină nu doar angajații, ci și instituțiile și artiștii din domeniul cultural, contribuind la revitalizarea și promovarea culturii în România.

Pe lângă tichetele culturale, un alt beneficiu adus de această inițiativă este actualizarea voucherele de vacanță pentru anul 2024. Începând cu acest an, anumiți angajați vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei, comparativ cu 1.450 de lei cât s-au acordat anterior conform ordonanței de urgență nr. 8/2009. Această măsură este menținută cel puțin până în 2026 și se aplică pentru angajații din instituțiile publice sau din companiile private.

Voucherele de vacanță permit celor care le primesc să beneficieze de servicii de cazare și masă în unitățile înscrise în program, fiind valabile doar pe teritoriul României. Ele pot fi utilizate pentru achitarea cazării, a pachetelor turistice care includ cazare și transport, a pachetelor de cazare și masă, precum și pentru alte activități turistice și de agrement.

În plus, pentru a facilita accesul și utilizarea acestor beneficii, s-a introdus posibilitatea emiterii și utilizării tichetelor culturale și voucherelor de vacanță pe suport electronic virtual. Această măsură vine să eficientizeze procesul de acordare și utilizare a acestor beneficii, contribuind la sporirea accesibilității și utilizării acestora.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura