Veşti bune pentru legumicultorii olteni: Programul „TOMATA” continuă şi în 2020

seminte de rosii motril f1

seminte de rosii motril f1

Legumicultorii olteni au parte de veşti bune din partea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Adrian Oros, a anunţat că „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate” continuă şi în anul 2020.

Termenul până la care trebuie făcută valorificarea producției minime de roșii cerută de programul Tomata este 15 iunie, inclusiv. Față de anul trecut, cantitatea minimă ce trebuie valorificată a fost crescută de la 2 tone la suprafața minimă de 1.000 mp la 3 tone.

În plus, beneficiarii trebuie să deţină un registru de evidenţă a tratamentelor de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare.

Reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene efectuează verificări la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei.

Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătăţirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producţia autohtonă.

Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor şi instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecţia plantelor se va realiza de către reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură judeţene şi respectiv, de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare, la Primăria localităţii respective.

Măsura va fi luată în special pentru cele câteva judeţe unde sunt foarte mulţi beneficiari şi pentru a venii în sprijinul fermierilor.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro.

{module 126}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: