Violența domestică, o problemă în multe familii din județ

violenta domestica

violenta domestica

Violența în familie constituie în continuare un fenomen alarmant care afectează din ce în ce mai multe persoane din județul nostru, dar și din țară, iar autoritățile fac toate demersurile necesare pentru a diminua numărul femeilor agresate.

Guvernul României va implementa proiectul „VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, pentru sprijinirea și protejarea victimelor violenței domestice. Autoritățile statului au decis să implementeze un nou proiect dedicat combaterii violenței domestice și, îndeosebi, a protejării femeilor afectate. Proiectul  va sprijini peste 7.000 persoane, dintre care 6.636 victime ale violenței domestice și 366 specialiști în domeniul combaterii violenței domestice. Astfel, prin proiect va fi finanțată crearea și dezvoltarea unei rețele de 42 de locuințe protejate, la nivelul întregii țări, în parteneriat cu autoritățile publice locale. „Proiectul va sprijini tranziția victimelor violenței domestice către o viață independentă, printr-o abordare integrată. Totodată, victimele violenței domestice vor beneficia de servicii de orientare vocațională, formare profesională, inserție socială și profesională, dezvoltarea de competențe în vederea inserției pe piața muncii. De asemenea, acestea vor primi și consiliere psihologică, juridică și asistență social. Este un lucru foarte bun că persoanele care au fost victime ale violenţei domestice vor fi sprijinite printr-o serie de programe de formare profesională pentru a fi ajutate să se integreze pe piaţa muncii şi să-şi reia viaţa socio-profesională”, au declarat reprezentanții DGASPC Olt.

Valoarea proiectului este de 11 milioane de euro și se va desfășura în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, având o perioadă de implementare  de 48 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura