A 14-a ediţie a Sighişoara Blues Festival

sighisoara blues festival

În zilele de 29 şi 30 martie 2019, se desfăşoară ediţia cu numărul 14 a Festivalului Sighişoara Blues.sighisoara blues festival

 

În cadrul evenimentului, organizat de Asociaţia Culturală „Sighişoara Blues Hospital”, sunt programate o serie de concerte susţinute de nume mari în blues-ul internaţional, precum Carl Sony LeylandTrio, Grainne Duffy, Kyla Brox Band şi Joe Krown & Jason Ricci.

Precedenta ediţie a festivalului a avut loc în zilele de 30 şi 31 martie 2018, publicul având ocazia să se delecteze cu muzica semnată de The Silver Dimes, Big Creek Slim, Angelique Francis şi Eric Bibb.

În 2017, cele două zile ale festivalului au fost 31 aprilie şi 1 mai, invitaţii fiind Steven De Bruyn & The Rhytm Junks, Mississippi Heat, Alvin Yunblood Hart şi Danielle Nicole Band.

Sighişoara Blues Festival se numără printre cele mai longevive festivaluri de muzică din ţară. Prima ediţie a avut loc în primăvara lui 2005, conform http://blues-festival.ro.

Este organizat anual, de obicei în ultimul weekend al lunii martie, pe parcursul a 2 zile consecutive, cu două concerte pe seară. Concertele se desfăşoară în Sala de spectacole ”Mihai Eminescu” a oraşului Sighişoara, cu o capacitate de 500 locuri şi o acustică foarte bună.

De-a lungul anilor, festivalul a strâns peste 5.500 de clipuri video realizate în timpul spectacolelor şi publicate pe Youtube, zeci de mii de articole scrise pe această temă, peste 9.500 de oameni prezenţi în sală, 59 de artişti şi peste 4.200 de ore de muzică, potrivit organizatorilor. AGERPRES

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: