„Bucătăria Hoinară” vine la Slatina

muzeul olt

muzeul olt

La 8 ani după primul volum, „Bucătăria Hoinară” se întoarce! Răzvan Voiculescu, fotograful care a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici, lansează un nou album, care, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini, aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor. Albumul devine o compoziție de stări și povești al căror ingredient cheie este pofta de a trăi. În el nu se găsesc rețete, dar va inspira cititorul să le compare, descoperind locuri, oameni și gusturi.

Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 19 februarie, de la ora 17:30, la Muzeul Județean Olt din Slatina. Amfitrionul serii va fi domnul Laurențiu Guţică.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindări ai Bucătăriei Hoinare prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, respectiv Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital folk susținut de Costi Dragomir și o degustare de vinuri SERVE.

Intrarea este liberă.

{module 126}

Lasă un răspuns

%d